Vores historie

En oktobermorgen tilbage i 1945 stod de to unge ingeniører, Børge Johannes Rambøll og Johan Georg Hannemann, side om side på taget af deres arbejdsplads, Danmarks Tekniske Universitet.

”Vi stod der på taget og talte om det firma, vi ønskede at skabe” huskede Børge Johannes Rambøll mange år senere. ”Hvad hvis vi startede vores eget lille firma?”

Det viste sig, at Rambøll og Hannemann var et perfekt match; Rambøll, en visionær humanist med gode lederevner, komplementerede Hannemann, en talentfuld ingeniør med flair for tekniske detaljer. 

Et etisk firma med en menneskelig dimension 

Som vidner til konsekvenserne af Anden Verdenskrig, havde Rambøll og Hannemann en stor lyst til at hjælpe med at udvikle og genopbygge samfundet. 

Fra begyndelsen havde de en klar vision for, hvordan et succesfuldt og respektabelt firma ville se ud. De ønskede at sikre firmaet en fremtid på længere sigt, og det kunne kun ske ved hjælp af gensidig respekt – ikke kun til kunder, men også til hinanden internt. 

”Vær over for andre, som du ønsker, de skal være overfor dig” var Børge Johannes Rambølls yndlingscitat, og den idé er stadig en af de grundlæggende principper i firmaet.

Udvikling til en global og tværfaglig organisation

Rambøll har i løbet af de sidste 70 år udviklet sig fra at være et lille, dansk partnerskab til at være en nordisk konsulentvirksomhed, og nu til at være en global og respektabel organisation. Alt det er blandt andet takket være de grundlæggende principper, som Rambøll og Hannemann anså som værende vigtige.

I begyndelsen var det største fokus for firmaet sendemaster. Firmaet har sidenhen vokset sig til at være tværfagligt, og i dag tilbydes kunder specialiserede ydelser og holistiske løsninger indenfor følgende områder: Byggeri, transport, miljø, vand, energi samt managementrådgivning. Denne udvikling er opnået gennem konstant, organisk vækst, samt en store strategiske opkøb i Danmark, Sverige, Indien, Storbritannien og USA.

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites