Ulrik Lassen

Ulrik Lassen

Ingeniør

T: +45 5161 2952

Kreativiteten blomstrer i Singapore

Af Martin Zoffmann

Med over 300 kontorer i hele verden er der et hav af muligheder for at prøve sig selv af på den internationale scene, når man er ansat hos Rambøll. Det er 31-årige Ulrik Lassen et godt eksempel på. Efter tre år hos Rambøll er Ulrik nu godt i gang med sin anden udstationering. Sidste år gik turen til byen Überlingen i Tyskland, og i øjeblikket indgår han i Rambølls team af internationale vand- og landskabsarkitekter på Ramboll Studio Dreiseitl i Singapore.

Kreativ energi

Det stod ellers ikke skrevet i kortene, at Ulrik Lassen skulle lande hos Rambøll. Studiemæssigt startede han i en helt anden boldgade, idet han i tre år læste Dansk Sprog og Litteratur på Københavns Universitet i både Danmark og Island. Sideløbende spillede han en nøglerolle som produktionsleder på Københavns jazzfestival. Han endte imidlertid med at skifte spor og give sig i kast med uddannelsen som bygningsingeniør på DTU med en retning inden for byplanlægning og vand.

Selvom der kan synes langt fra dansk sprog og jazzfestival til DTU's ingeniørmagnet i Lyngby, løber der ifølge Ulrik selv en rimeligt klar rød tråd gennem forløbet:

"Som en rationelt tænkende person, får jeg rigtig meget energi af at arbejde tæt sammen med kreative mennesker og gøre vores fælles idéer til virkelighed. Det er der god mulighed for i musiklivet, men det er der så sandelig også som ingeniør – ikke mindst, når man arbejder tæt sammen med arkitekter inden for områder som vand og byudvikling," forklarer han.

Kulturel brobygger

Ulrik kom til Rambøll i 2013, og timingen kunne ikke være meget bedre. På det tidspunkt begyndte nemlig for alvor at ruste op inden for byudvikling og vandrådgivning. Ulrik bidrog således til bade konkretiseringen af skybrudsplanerne for København og Frederiksberg samt klimatilpasningsprojektet 'Den blågrønne haveby' i Kokkedal og kom i det hele taget med på projekter, hvor ingeniør- og vandrådgivning kombineres med landskabsarkitektur.

2013 var også året, hvor Ramboll Studio Dreiseitl (dengang Atelier Dreiseitl) blev en del af Rambøll. Og for at knytte de to virksomheder tættere sammen, var det oplagt at udstationere en profil som Ulriks på Dreiseitls hovedkontor i Überlingen. Opholdet var en stor succes og bidrog markant til at forbinde Rambølls ingeniørkultur med Dreisetls stærke faglige miljø inden for byudvikling og landskabsarkitektur med vandet i centrum.

Opholdet blev faktisk så stor en succes, at ledere og medarbejdere i Ramboll Studio Dreiseitl efterspurgte endnu ét – denne gang på tegnestuen i Singapore. Og Ulrik behøvede ikke megen betænkningstid.
"Vi blev enige om udstationering på seks måneder. Selvom det er lang tid at være væk fra venner og familie i København er det en oplevelse og erfaring, jeg ikke ville gå glip af," fortæller han.

Ulrik pakkede altså sit grej endnu engang og landede lige midt i Singapore i januar måned. Formålet med denne udstationering er at lande flere projekter, hvor arkitekterne i Singapore og ingeniører fra andre lande arbejder tæt sammen. Og dét formål lander lige i hjertekulen hos Ulrik.

Visuel tilgang

"Det er jo lige det, jeg gerne vil, nemlig at samle de kreative processer og ingeniørmæssige rådgivning i én bowle. Hos Rambøll Studio Dreiseitl er de kreative processer i fokus, og man arbejder enormt visuelt. Det er meget inspirerende, og sammen kan vi byde på – og implementere – rigtig store master plan-projekter."

For Ulrik er udlandsopholdene også inspirerende på det personlige plan.

"Man møder jo nogle forskellige arbejdskulturer. I Singapore har der for eksempel aldrig rigtig være noget, der hedder et otte-til-fire job. Især ikke i arkitekturverdenen. Her arbejder vi nok snarere 10-12 timer i døgnet. Det skal man selvfølgelig finde sin egen balance og rytme i, men energien og kreativiteten kan man ikke undgå at blive suget ind af," fortæller Ulrik og tilføjer, at Singapore i øvrigt er et meget nemt land at bo og arbejde i.

Han kan varmt anbefale andre at gå efter mulighederne for kortere og længere udlandsophold, og det er formentlig ikke sidste gang, han påtager sig rollen som faglig og kulturel brobygger hos Rambøll.

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites