At arbejde inden for vandområdet får mig til at føle at jeg arbejder for mennesker og den verden vi lever i

28. december 2022
Jessica kom til Rambøll Vand i efteråret 2022 med en produkt- og salgsorienteret baggrund fra Alfa Laval. Hun er ny team lead inden for vand- og spildevandsbehandling.

Kontakt

Jessica Bengtsson

Wastewater treatment, Membrane technology
T: +45 5161 3660

Hvordan adskiller din nye rolle sig fra din tidligere?
Som global sales manager for Alfa Lavals membran-teknologi til spildevandsbehandling handlede alt om at udvikle og supportere salget af et specifikt produkt. Her i Rambøll Vand er det meget anderledes, fordi vi ikke har et produkt som sådan. Her sælger vi konsulentservices og rådgivning. Vores produkt i Rambøll er i virkeligheden vores ansattes ekspertise og det gør vores arbejde meget nuanceret og dynamisk.

Hvorfor var det attraktivt at tilslutte sig Rambøll Vand?
Der var flere grunde. Jeg var virkelig glad for mit job og min arbejdsplads, men efter tæt på 15 år trængte jeg til nye udfordringer. Vand og spildevand har altid været min passion, og det var vigtigt for mig at fortsætte inden for det område. Hos Rambøll har jeg mulighed for at arbejde videre med vand ud fra det område jeg allerede kender, men også rig mulighed for at udvikle mig fagligt på andre parametre. Jeg glæder mig især til at beskæftige mig med markeds- og teamudvikling på et bredere spektrum. 

Rambølls vanddivision er global og har mere end 1000 vandeksperter fordelt i hele verden, hvilket virkelig tiltalte mig. Det er fantastisk at få lov til at arbejde et sted, der arbejder inden for hele vandets cyklus og som er så ambitiøse på området. For mig er det også smukt at se en så stor gruppe forskellige mennesker være knyttet sammen af deres passion for vand. Det er sådan noget, der får mig til at smile hver eneste dag på vej hjem fra arbejde. 

Hvad er din ambition som markedsdirektør i vand- og spildevandsbehandling?
Min største prioritet er at opbygge et endnu stærkere team på Sjælland, så vi opnår en solid tilstedeværelse, både for vores kommunale og industrielle kunder. Vi arbejder på så mange spændende projekter og har fantastiske eksperter, så en af mine opgaver er, hvordan vi kan opskalere og dermed understøtte vores ambition om at være Partner for Sustainable Change.

En anden prioritet for mig er at hjælpe med at sikre, at vi bruger den erfarings- og videnskapital vi har på tværs af geografier. Vi skal udnytte vores forskelligheder for at give vores kunder den bedste rådgivning og samtidigt sørge for at vores eksperter får mulighed for kontinuerligt at udvikle sig og finde markedstilpassede løsninger.

Ser du noget særligt spændende inden for vand- og spildevandsbehandling lige nu?
Det er virkelig spændende at flere og flere aktører på markedet ser spildevand som en ressource, der med både vand og næringsstoffer kan genbruges til forskellige formål. Det åbner for en helt anden dialog og interesse for nye teknologier og løsninger. Det kan handle om at mindske vandforbruget internt hvis ressourcerne er begrænsede eller om at rense vand til en kvalitet, der gør det tilgængeligt for nye applikationer som f.eks. Power-to-X. For at vurdere hvad de rette løsninger er, er det både økonomi og bæredygtighed, der skal vurderes, og denne helhedsvurdering gør vores arbejde mere mangesidigt. 

Har du en afsluttende kommentar om dit arbejde i Vand?
At arbejde inden for vandområdet får mig til at føle at jeg arbejder for mennesker og den verden vi lever i, og det giver mig håb at se, at områder som vand og bæredygtighed fylder mere og mere på dagsordenen globalt. 

Tilmeld dig Rambøll Vands nyhedsbrev: https://ramboll.com/services-and-sectors/water/water-newsletter

Læs mere om at arbejde i Rambøll Vand: https://ramboll.com/working-in-Ramboll-Water

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites