Ilulissat Isfjordscenter er kåret til ”Årets Byggeri 2021”

17. december 2021
En enig dommerkomité har valgt Ilulissat Isfjordscenter som vinder af titlen ”Årets Byggeri 2021”.  Prisen er stiftet af Magasinet Byggeri og tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning. 
 
Ilulissat Isfjordscenter

Ilulissat Isfjordscenter

Lars Peder Pedersen

Lars Peder Pedersen

Projektdirektør
T: +45 5161 7773

I motivationen fremhæver dommerkomitéen, der er sammensat af topchefer fra byggebranchens mest fremtrædende organisationer og institutioner, at bygningen udover at være fantastisk smuk skaber en platform for at beskue det omkringliggende miljø og den verdenskulturarv, som vi skal passe på.

Rambøll har bistået Realdania og Realdania By & Byg igennem alle faser fra den indledende analyserapport med vurdering af projektets potentiale og realiserbarhed tilbage i 2014 over afvikling af international arkitektkonkurrence, forhandlingsudbud af entreprisearbejderne, optimering af projektet til grønlandske forhold i forbindelse med projekteringen og afsluttende med byggeledelse og fagtilsyn i forbindelse med opførelsen.

”Vi er stolte af projektet og det skulderklap, det er, at Isfjordscentret nu er udvalgt til årets byggeri. Det er absolut et særegent byggeri med en kompleks konstruktion opført under nogle virkelig udfordrende betingelser i det arktiske klima. Bygningen er opført på en dyster baggrund, idet de globale klimaforandringer ses og mærkes særdeles tydeligt i Grønland, men så meget desto vigtigere er bygningens funktion som formidlingscenter og ramme for videndeling og debat om klimaforandringernes konsekvenser lokalt og globalt”, siger Lars Peder Pedersen, der har været Rambølls bygherrerådgiver på projektet.

Bygningens form er en vredet struktur, der ligger som et vingefang i det enestående landskab. Taget på huset udgør en naturlig forlængelse af områdets vandreruter, der fører besøgende til et af de absolut bedste udkigspunkter over landskabet og Isfjorden, der er det første område i Grønland - og et af de første i Arktis - der har fået plads på UNESCOs verdensarvsliste.

Arkitekt er Dorte Mandrup A/S.

Bag projektet står Grønlands Selvstyre, Avannaata Kommunia og Realdania. Centerets udstilling er finansieret af Nordea Fonden, Augustinus Foundation, Blomberg Philanthropies og OAK Foundation.  

 
 

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites