Rambøll og Nykredit indgår partnerskab for at accelerere grøn omstilling i ejendomsbranchen

13. oktober 2022
Med tilbud om finansiering og bæredygtighedsrådgivning i én samlet løsning vil Nykredit og Rambøll gøre det nemmere for ejendomsbranchen at realisere projekter, som reducerer klimaaftrykket. 

Kontakt

Ib Enevoldsen

Ib Enevoldsen

Managing Director, Rambøll Danmark
T: +45 5161 6674

Anne Mette Christiansen

T: +45 5161 2425
Pernille Louise Klausen

Pernille Louise Klausen

Client Advisor and chief sustainability consultant
T: +45 51618405

Der er brug for at skabe et grønnere Danmark, og ejendomme er en vigtig brik i ambitionerne om at reducere CO2-udledningen. Derfor går Danmarks største rådgivervirksomhed, Rambøll, og Danmark største udlåner, Nykredit, nu sammen om at gøre det lettere for ejendomsbranchen at foretage grønne investeringer i både nye og eksisterende ejendomme i Danmark. 

De to virksomheder vil med helhedsløsninger tilbyde ejendomskunder Nykredits finansieringsløsninger til omstillingen og Rambølls rådgivning om klima- og energioptimering af deres portefølje. Kunderne vil også blive tilbudt hjælp til deres dokumentation og bæredygtighedsrapportering.

Første samarbejde af sin art

Samarbejdet skal gøre det nemmere og mere smidigt for ejendomsbranchen at foretage grønne investeringer i ejendomme, hvor det både bliver lettere at føre planen for deres grønne omstilling af ejendomsporteføljen ud i livet og at rapportere på den efterfølgende. 

Det er første gang i Danmark, at et bank- og realkreditinstitut og en rådgiver indgår partnerskab om fælles løsninger til den danske ejendomsbranche.

”Når vi taler grøn omstilling, kommer vi ikke uden om at kigge på vores ejendomme. Både dem, vi allerede har, og dem, der kommer til. For det er i bygninger, at en stor del af vores nuværende energiforbrug finder sted. Med det bagtæppe er der et indlysende behov for at nytænke løsningsmodeller og samarbejder, der kan accelerere den bæredygtige omstilling for ejendomsbranchen. Derfor har vi indgået partnerskab med Nykredit,” siger Ib Enevoldsen, administrerende direktør for Rambøll i Danmark.

Vil bidrage til lavemissionssamfund

Hos Nykredit ser koncerndirektør Tonny Thierry Andersen det som en del af virksomhedens DNA at gøre noget for det omkringliggende samfund og bidrage til at skabe et grønnere Danmark:

”Vi har alle en opgave i at bidrage til et lavemissionssamfund, og bygninger står i dag for ca. 40 procent af Danmarks energiforbrug. Derfor har vi som landets største udlåner til boliger en særlig interesse i at understøtte den grønne omstilling i ejendomsbranchen bedst muligt,” siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

Andre brancher følger på sigt

Den grønne omstilling af ejendomsbranchen er kompleks, og der bliver kun større efterspørgsel på grønne boliger og ejendomme. Derfor er Nykredits topchef glad for det nye partnerskab med Rambøll.

Holdet bag partnerskabet peger på, at den tætte kobling mellem rådgivning om konkrete, bæredygtige løsninger og finansieringen af dem vil gøre branchen i stand til at rykke hurtigt i deres omstilling mod grønnere og klogere ejendomme på et velfunderet grundlag. 

Nok begynder samarbejdet mellem de to virksomheder med et tilbud til ejendomsbranchen, fordi den største klimapåvirkning ligger i den branche, men parterne forventer at kunne tilbyde tilsvarende løsninger til andre sektorer på lidt længere sigt.

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites