3D-teknologi skaber state of the art innovationscenter for Arla

Arla Foods Ingredients Innovation Centre, ARICE

Arla Foods Ingredients Innovation Centre, ARICE

Kontakt

Johan Brandstrup Fegar

Senior direktør, Industry & Buildings
T: +45 5161 2368

Da Arla Foods Ingredients’ topmoderne innovationscenter sydvest for Herning åbnede i oktober 2021, havde Arlas medarbejdere besøgt det mange gange før i den virtuelle verden. Rambøll, der har designet og projekteret byggeriet, har nemlig sammen med Arla Foods Ingredients arbejdet på projektet i en virtuel udgave gennem hele tilblivelsen, og Arlas medarbejdere har dermed været med til at designe det 9.000 kvadratmeter store anlæg. 

Ved hjælp af digitale værktøjer som Virtual Reality der giver mulighed for at opleve en bygning ved at gå ind i en 3D model, har Rambøll kunnet visualisere og simulere byggeriet, så Arla Foods Ingredients har kunnet bevæge sig rundt i en virtuel udgave af innovationscentret, lang tid før det blev bygget. 

”At projektet har været 3D digitalt fra starten betyder, at vi som bygherre bliver medskaber af innovationscentret og tidligt kan give vores mening til kende. Det har været vigtigt for os, fordi vi har at gøre med et yderst komplekst byggeri med komplicerede processystemer og høje hygiejnekrav. Vi ved derfor nøjagtigt, hvad vores behov til innovationscentret er. At vi har været inde i en 3D model af byggeriet helt fra starten og set og givet feedback på mulige bygningsudformninger betyder, at vi er sikre på at få det slutprodukt, som vi ønsker,” siger Niels Østergaard, Vice President for R&D at Arla Foods Ingredients. 

Kom på virtuel rundtur. Klik på links nedenfor og besøg Arlas innovationscenter virtuelt.

I det nye center skal førende forskere, innovatører og teknikere udforske nye måder at bruge mælk og valle på som ingredienser til fødevarer og specialiseret ernæring, samt udvikle verdensklasse ingredienser med fokus på innovation og dermed sikre at kunne levere nye produkter og ingredienser til markedet.
Bygningen opføres som et innovationsmiljø med 1.500 m2 kontorfaciliteter, 1.500 m2 laboratoriefaciliteter og 6.000 m2 forsøgsmejeri. Op mod 120 medarbejdere skal fylde lokalerne på det 9.000 kvadratmeter store center, som vil koste Arla 36,3 millioner euro. 

”Byggeriet er komplekst, fordi det omfatter så forskellige funktioner som kontor, laboratorie og forsøgsmejeri. Derudover er bygningen indrettet meget fleksibelt, så den kan tilpasses forskningen og de innovative processer. Det er derfor utroligt vigtigt, at vi som rådgiver forstår Arlas behov og hvordan de mange specialistfag, der skal arbejde i bygningen, arbejder bedst sammen. Og vi vil gerne have 100 procent sikkerhed for, at Arla kan se og få bekræftet, at vores løsning leverer på deres behov. Det bliver muligt ved hjælp af de virkelighedsnære 3D simuleringer, hvor vi med det samme kan afprøve mulighederne ved skærmen og dermed lade kunden teste og optimere deres bygning, inden de dygtige entreprenører bygger den,” siger Johan Brandstrup Fegar, Direktør for Industri & Byggeri i Rambøll.  

Fakta om innovationscentret

  • Det nye innovationscenter er placeret i Nr. Vium tæt på Arla Foods Ingredients største produktionsfacilitet, Danmark Protein, hvilket skaber et unikt miljø for procesudvikling og testproduktion.
  • Der var første spadestik på byggeriet den 24. januar 2020, og centret indvies den 8. oktober 2021.
  • Det vil være et topmoderne anlæg på 9.000 kvadratmeter med åbent kontormiljø, laboratorier og et pilotanlæg.
  • Centret skal beskæftige op til 120 personer.

Klik på nedenstående links og gå på 3D-rundtur i visualiseringerne af de nye lokaler:

1. Forplads/ankomst
2. Forhal
3. Terrasse og gårdrum
4. Kontormiljø
5. Fællesområde 1. sal
6. Laboratorium, Sample preparation
7. Pilot Plant
8. Pilot Plant, Pilot Production
9. Laboratorium, Chromatography
10. Gangbro

 

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites