Bohrs Tårn – et let ydre og et meget stærkt indre

Bohrs Tårn i Carlsberg Byen

Bohrs Tårn i Carlsberg Byen

Kontakt

Esben Thygesen

Projektleder
T: +45 51618269

Bohrs Tårn udfordrer internationale normer for størrelsen på den stabiliserende kerne i højhusbyggeri. Den 100 meter høje bygning stabiliseres omkring en kun 8 x 8 meter stor armeret kerne, som er støbt på stedet af kraftig beton. Det giver tårnet et let ydre og et meget stærkt indre.

Bohrs Tårn er bygget i 22 etager, der kommer til at rumme 88 lejligheder, 15.000 bolig kvadrat meter og de nederste etager bliver en del af et studiemiljø for 10.000 studerende og 800 ansatte på den nye professionshøjskole UCC.

Bygningen er et led i udviklingen af den gamle Carlsberg by, og skal være med til at tiltrække flere mennesker til det nye område. Carlsberg byen er centralt placeret midt imellem Vesterbro og Valby, og med opførelsen af den nye Carlsberg Station i juli i år bliver området endnu lettere tilgængeligt og attraktivt for både studerende og børnefamilier.

Mere byggeri i højden

Ud over Bohrs Tårn er yderligere ni højhuse i Carlsberg byen på tegnebrættet, og Kåre Ross Sørensen, senior projektchef i Rambølls byggeriafdeling, mener, at man godt kan tale om en ny trend i dansk byggeri:

- Bohrs Tårn er det højeste hus, som er blevet bygget i Danmark i rigtig, rigtig mange år. Jeg er overbevist om, at vi kommer til at se en del flere bygninger i den størrelsesorden på dansk jord inden for en overskuelig årrække, mens væsentligt højere huse nok ligger et stykke ude i fremtiden, fortæller han.

Bedste udnyttelse af begrænset plads

Boligmangel er en af de helt store udfordringer, som København står overfor de kommende år. Derfor kan vi med fordel transformere tidligere industriområder, som alligevel står øde hen, til nye beboelses- og byområder, mener Kåre Ross Sørensen. 

- Der er en samfundsøkonomisk gevinst ved at udvikle områder som Carlsberg byen og opføre større byggeprojekter som Bohrs Tårn. Det giver rigtig god mening at udnytte de øde områder, som ligger inde midt i byen, fremfor kun at udvikle yderområderne. At bygge nogle højere huse som Bohrs Tårn er med til sikre bedst mulig pladsudnyttelse af de attraktive områder i hjertet af København.

Tæt samarbejde med entreprenøren

En af udfordringerne ved at bygge et højhus er den store gentagelseseffekt. Umiddelbart kan det forekomme lettere at skulle gentage den samme manøvre flere gange, men det stiller nogle særlige krav til forarbejdet, da detaljen får en helt afgørende betydning.

- Djævlen ligger i detaljen, og det har derfor været helt afgørende at have et tæt samarbejde med NCC, som er totalentreprenør på projektet. Alle detaljer skal være grundt gennemtænkte for at sikre en hurtig og økonomisk opførelse af huset, forklarer Kåre Ross Sørensen.

Bohrs Tårn forventes at stå færdigt i første kvartal af 2017, og Rambøll har udført fuldt ingeniørdesign.

Læs mere om Carlsberg Byen her

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites