Det bæredygtige rådhus: Materialer på facaden

Middelfart Rådhus set udefra

Middelfart Rådhus set udefra

Kontakt

Mikkel Hyldig

Afdelingsleder, Bæredygtighed, indeklima og commissioning - Vestdanmark
T: +45 5161 0271

Chefspecialist Gitte Gylling fortæller:

"Der blev vurderet på mange materialer i udviklingen af bygningen og i forhold til facaden gik overvejelserne eksempelvis på naturskifer, aluminium, kobber og zink. I den forbindelse arbejder vi med en holistisk livscyklustilgang, hvor vi ser bredt på såvel materialernes CO2-udledning, anlægsomkostningerne og løsningens robusthed i forhold til drift og vedligehold men selvfølgelig også de funktionelle og æstetiske kvaliteter. Her er det er rigtig vigtigt, når vi arbejder med bæredygtige løsninger, at vi også har blik for den æstetiske bæredygtighed, så vi kan skabe noget smukt, der bliver værdsat og passet på, så det holder i mange år. Det er også noget af det, tildelingen af DGNB Diamant-certificeringen er med til at understrege som en væsentlig bæredygtighedskvalitet."

"Vi endte med at vælge den smukke aluminiumsfacade, som udover et lavere miljøaftryk end flere af de andre mulige løsninger også har lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger" 

"Noget af det væsentlige i arbejdet med materialer i bygningen var at vi stillede store krav til de miljøskadelige stoffer. Her var der fokus på den legering, der beskytter aluminiums-facaden, så den ikke afgiver farlige stoffer til omgivelserne." 

"Vi fandt i den proces ud af, at der i markedet og blandt producenterne ikke normalvis er tradition for, at der stilles de krav og derfor er der ofte heller ikke fokus på det eller på hvordan det dokumenteres."

Tilbage til hovedside.

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites