Chefspecialist Gitte Gylling fortæller:
"Der blev vurderet på mange materialer i udviklingen af bygningen og i forhold til facaden gik overvejelserne eksempelvis på naturskifer, aluminium, kobber og zink. I den forbindelse arbejder vi med en holistisk livscyklustilgang, hvor vi ser bredt på såvel materialernes CO2-udledning, anlægsomkostningerne og løsningens robusthed i forhold til drift og vedligehold men selvfølgelig også de funktionelle og æstetiske kvaliteter. Her er det er rigtig vigtigt, når vi arbejder med bæredygtige løsninger, at vi også har blik for den æstetiske bæredygtighed, så vi kan skabe noget smukt, der bliver værdsat og passet på, så det holder i mange år. Det er også noget af det, tildelingen af DGNB Diamant-certificeringen er med til at understrege som en væsentlig bæredygtighedskvalitet."
"Vi endte med at vælge den smukke aluminiumsfacade, som udover et lavere miljøaftryk end flere af de andre mulige løsninger også har lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger"
"Noget af det væsentlige i arbejdet med materialer i bygningen var at vi stillede store krav til de miljøskadelige stoffer. Her var der fokus på den legering, der beskytter aluminiums-facaden, så den ikke afgiver farlige stoffer til omgivelserne."
"Vi fandt i den proces ud af, at der i markedet og blandt producenterne ikke normalvis er tradition for, at der stilles de krav og derfor er der ofte heller ikke fokus på det eller på hvordan det dokumenteres."