Femern Bælt: Verdens længste vej/tog-tunnel

Visualisering af tog og biler på vej ind og ud af Femern Bælt Tunnellen

Visualisering af tog og biler på vej ind og ud af Femern Bælt Tunnellen

Skandinavien og det øvrige Europa vil i fremtiden blive forbundet af verdens længste kombinerede vej- og togforbindelse.

Den faste forbindelse over Femern Bælt bliver mere end 18 km lang og omfatter en firesporet motorvej og en tosporet elektrificeret jernbane.

Den faste forbindelse over Femern Bælt vil reducere rejsetiden mellem Skandinavien og Kontinentaleuropa. Når den faste forbindelse står færdig vil togrejsende kunne foretage turen på kun syv minutter, mens bilisterne kommer over bæltet på 10 minutter med en hastighed på 110 km/t. Rejsetiden for en togrejse mellem København og Hamborg vil blive forkortet fra i dag fire en halv time til under tre timer.

Sænketunnelløsningen under Femern Bælt er et studie i innovativ tænkning, da projektet udfordrer en række eksisterende standarder inden for tunneldesign. Med et banebrydende længdeventilationssystem og avancerede features inden for sikkerhed sætter tunnelen nye standarder for sænketunneler.

Den mere end 18 kilometer lange tunnelforbindelse under Femern Bæltet bliver fem gange så lang som Øresundstunnelen og tre gange så lang som Trans-Bay Tube Bart Tunnel i San Francisco, der i dag er verdens længste sænketunnel.

Rambøll løser projektet i et joint venture benævnt Rambøll-Arup-TEC JV. Rambøll, Arup og TEC har tilsammen 30.000 eksperter og har rådgivet på nogle af verdens største infrastrukturprojekter, herunder tunnelen under Øresund, Citytunnelen i Malmø, Medway-tunnelen i England og Amsterdams og Københavns metrosystemer.

 

 

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites