IKT-specifikationer strømliner digitale leverancer hos Ørsted

Ørsted

Ørsted

Kontakt

Troels Hoff

Troels Hoff

Head of BIM, Buildings, Denmark
T: +45 5161 6598

Rambøll har designet et IKT-aftale set-up til Ørsted. Skabelonen er skræddersyet til Ørsteds behov og skal sikre, at digitale leverancer fra Ørsteds rådgivere er ensartede.

Rambøll har udarbejdet en virksomhedsspecifik IKT-specifikation til Ørsted. Specifikationen skitserer retningslinjer for avanceret 3D-modellering også kendt som BIM – Building Information Modelling. Skabelonen skal hjælpe, når Ørsted skal udarbejde IKT-specifikationer for transformerstationer på land. 

Ensretning af BIM-processer 

Som global markedsleder inden for grøn energi arbejder Ørsted på vindmølleprojekter over hele verden. Til disse projekter hyrer Ørsted eksterne rådgivere til at udføre designopgaver. I aftalen med eksterne konsulenter inkluderer Ørsted IKT-specifikationer. 
I mangel på standardiserede IKT-specifikationer oplevede Ørsted et behov for procesoptimering. Man besluttede derfor at bede Rambøll om at udarbejde en skabelon til IKT-specifikationer, der kan være med til at ensrette de digitale leverancer fra eksterne konsulenter. 

BIM-skabelon øger effektivitet

Rambøll har udarbejdet en skabelon til IKT-specifikationer til brug for aftaler med eksterne rådgivere og har ligeledes hjulpet Ørsted med IKT-krav rettet mod udstyrsleverandører. 
IKT-specifikationen er med til at sikre ensartede leverancer på tværs af projekter. IKT-specifikationen stiller både krav til de digitale leverancer, men giver også ”best practice” anbefalinger omkring brug af forskellige BIM-værktøjer. 
Det giver højere kvalitet og reducerer Ørsteds omkostninger. 

 

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites