Ny KB-hal

Den nye K.B. Hal i aftenlys før indvielsen 5. december 2018

Den nye K.B. Hal i aftenlys før indvielsen 5. december 2018

Kontakt

Simon Jensen

Simon Jensen

Projektchef
T: +45 5161 6597

Den gamle KB Hal er blevet genopført i en ny og moderne fortolkning. Hallen skal anvendes til afholdelse af kulturelle og kommercielle arrangementer, og publikum vil fremover kunne opleve sportsbegivenheder i international klasse, høre koncerter med verdensstjerner og gå til messer, udstillinger eller andre events.

Byggeriet omfatter imponerende stål- og betonkonstruktioner, herunder store pladsstøbte strukturer med referencer, der giver associationer til den gamle hal.

For at garantere en lydoplevelse i særklasse har Rambøll udført akustiske beregninger, simuleringer og tiltag i den nye hal. Der er også installeret et avanceret røg- og brandventilationssystem, som bl.a. skal sikre, at der kan afvikles koncerter med anvendelse af scenerøg i hallen, uden at gå på kompromis med personsikkerheden.

I 2012 blev KB Hallen på Frederiksberg skadet af en voldsom brand og stod ikke til at redde. Derfor blev resterne af bygningen revet ned for at gøre plads til en ny hal.

Den nye version af KB Hallen er designet af det københavnske arkitektfirma Christensen & Co Arkitekter (CCO), i samarbejde med landskabsarkitekt Marianne Levinsen og Rambøll.

Som ingeniørrådgiver har Rambøll udført alle ingeniørdiscipliner, herunder akustisk rådgivning og brandrådgivning samt bærende konstruktioner og alle tekniske installationer.

"KB Hallen er et ægte københavnerklenodie – både sportsligt, arkitektonisk og kulturelt, og jeg tror, at vi var mange, der blev både forstemte og vemodige da den nedbrændte. Mange af os har minder fra utallige koncerter i den gamle hal. Det er derfor en ære at være med til at etablere den i en moderne version, der arkitektonisk vil videreføre en række væsentlige DNA-spor fra den gamle hal," siger projektleder Simon Jensen, Rambøll.

KB (Kjøbenhavns Boldklub) er bygherre.

Virtuelle ture

Tag en virtuel tur rundt i otte forskellige dele af KB Hallen. Bemærk at der kan gå nogle få sekunder, før animationen er skarp:

  1. KB Hallen 1
  2. KB Hallen 2
  3. KB Hallen 3
  4. KB Hallen 4
  5. KB Hallen 5
  6. KB Hallen 6
  7. KB Hallen 7
  8. KB Hallen 8

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites