Kystrenovering af Østerstrand i Fredericia

Østerstrand, Fredericia Kommune

Østerstrand, Fredericia Kommune

Kontakt

Jannie Elkær Bisgaard

Jannie Elkær Bisgaard

Kystingeniør
T: +45 5161 7733

Fredericia Kommune ønsker at skabe et mere rekreativt miljø ved Østerstrand og samtidig sikre stranden og de bagvedliggende arealer mod erosion. 

Strandområde reduceret på grund af erosion 

I Fredericia er den lokale strand, Østerstrand, udsat for erosion. Det har medført, at strandområdet gennem de seneste 50 år er reduceret betydeligt, og Fredericia Kommune har derfor udarbejdet en omfattende renoveringsplan for Østerstrand-området. 

Kommunal Renoveringsplan 

Planen omfatter både kystsikring i forhold til beskyttelse af de kulturhistoriske værdier i baglandet og i forhold til forøgelse af den rekreative værdi, hvor etablering af en bredere sandstrand samt handicapvenlige faciliteter, børnevenlige områder, sportsfaciliteter osv. skal skabe et indbydende miljø. 

Kystbeskyttelse 

Flere typer af kystbeskyttelsesprincipper har været overvejet i forhold til at sikre både en udvidelse af strandområdet og i forhold til at sikre områdets kulturhistoriske værdier. Den endelige kystbeskyttelsesløsning er en kombination af renovering af de eksisterende stenhøfder og sandfodring, der tilsammen skal sikre kysten mod fremtidig erosion og give en strandudvidelse. 

Rådgivning, udbud og tilsyn 

Rambøll har leveret rådgivning for Fredericia Kommune, herunder skitse- og detailprojektering af strandudvidelsen, ny cirkelbro, badebroer mv. Hertil kommer udarbejdelse af udbudsmateriale og tilsyn under udførelsen. Som en del af detailprojekteringen gennemførtes numeriske simuleringer af sedimenttransporten. 

Projektet blev delvist indviet i juli 2017, og vil være stå helt færdigt i december 2017. 

Ydelser i detaljer

  • Rådgivning 
  • Skitse- og detailprojektering
  • Numeriske simuleringer af strøm- og sedimenttransport
  • Udarbejdelse af udbudsdokumenter

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites