Musiktorvet - modtager af Tyndpladeprisen

EFFEKT arkitekter

EFFEKT arkitekter

Kontakt

Per Zwinge

Bygherrerådgiver, København
T: +45 5161 4529

Søren Peter Kristensen

Bygningskonstruktør og projektleder
T: +45 5161 7598
Trine Relster

Trine Relster Thouber

Antropolog, Procesrådgiver, København
T: +45 5161 4534
Lars Jevanord

Lars Jevanord

Bygningskonstruktør, Projektleder, København
T: +45 5161 4526

Med vores projekt for et nyt dynamisk og mangfoldigt kultur- og event space, Musiktorvet på Amager, har vi aktiveret uderummene gennem tre strategiske niveauer.

Projektet handler om at udvikle dynamiske uderum, der kan skabe samspil mellem et spillested, kultur, en scene, en café, og et børnekulturhus.

Vi arbejder med tre fokusområder:

GULVET der binder de eksisterende kulturinstitutioner og et nyt børnekulturhus sammen i en fælles flade. VARTEGNET, en overdækning mod Øresundsvej, der tiltrækker lokale og borgere fra hele byen. Og TRANSFORMATIONEN der åbner tilstødende kælder- og stueetager, trækker aktiviteterne ud på pladsen og genererer møde mellem borgere på vej til eller fra kulturinstitutionernes mange aktiviteter.

Vi har etableret tre pladser i det store byrum. SCENEN der orienterer sig mod omverdenen og giver plads og ly til afvikling af alt fra koncerter til markeder. DAGLIGSTUEN der forlænger en indendørs café og indbyder til hygge og ophold. PLÆNEN der med et skulpturelt træmøbel, en rumlig pladsdannelse samt placeringen mellem et børnekulturhus og et børneteater bliver til børnenes foranderlige tumleplads - et klatrestativ, tilskuerpladser, skaterbane, podie eller noget helt femte.

I 2016 er overdækningen mod Øresundsvej indviet. Overdækningen står ikke kun som vartegn for Amager kulturpunkt, men skaber samtidigt en overdækket, udendørs scene, der bliver anvendt til en bred vifte af aktiviteter, som koncerter, modeshows, opera og loppemarkeder.

Taget er båret på fem slanke stålsøjler, som gør, at den store tagflade nærmest svæver over musiktorvet. Dertil giver de reflekterende, perforerede aluminiumsplader taget et endnu lettere udtryk, hvor konstruktionen og reflektionen af byens liv skifter til at være mere eller mindre synlige og skaber et billede af byens aktiviteter i og omkring Amagerkulturpunkt.

Overdækningen på musiktorvet er blevet tildelt Tyndpladeprisen 2016, for det spektakulære loft af perforerede og reflekterende aluminiumsplader.

Præmiering: 1. præmie i konkurrence;
Tyndpladeprisen 2016.

Læs mere om EFFEKT arkitekter her.

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites