Nordhavn

Kontakt

Jacob Deichmann

Jacob Deichmann

Arkitekt MAA, Tilgængelighedsrevisor
T: +45 5161 3643

Ydelser vi leverede

Nordhavn som international rollemodel for bæredygtig udvikling

En bydel der ikke udleder CO2, og som sætter offentlig transport og cyklisme på verdenskortet. Visionen er, at Nordhavnen skal sætte nye standarder for en bæredygtig udvikling, der markerer København ved næste års COP15. Bydelen vil desuden være et oplagt site til Københavns eventuelle værtskab for EXPO 2020.

11 identitetsrige holme

Det overordnede greb består af 11 individuelle holme omkranset af kanaler og vand. Holmene er tænkt som overskuelige enheder, bykvarterer som med hver sin specielle identitet udnytter stedets særpræg og historiske position som havn. I Nordhavnen skal det være lettere at gå, cykle og tage metroen, end at tage bilen. Planen arbejder med princippet om en 5 min by, hvor alle bykvartererne indenfor 5 min har adgang til offentlig transport, dagligvareforretninger og andre funktioner samt vand og grønne områder.

Pendlerne tilbage i byen

Transport til og fra arbejde udgør en stadig stigende andel af samfundets udgifter, hvad enten man måler i tid, penge eller forurening. Således pendler 160.000 mennesker dagligt fra deres bopæl i oplandet til arbejdspladsen i København. Bydelen vil gøre det muligt at bo i byen tæt på job, kulturtilbud og servicefunktioner – i nær kontakt med natur, lys, luft og vand.

Tørvejr på cykelstierne

I planen er der lagt vægt på et effektivt kollektivt transportsystem med cykel- og gangforbindelser, der binder bykvarterer og byrum sammen, og kobler bydelen til Østerbro. Ifølge idéforslaget skal området serviceres af en metrohøjbane og et cykelnetværk, der i synergi skaber en grøn trafikåre. Højbanen bugter sig som et lineært parkstrøg og fungerer samtidig som overdækning til en cykelmotorvej, så man i Nordhavnen kan cykle i tørvejr året rundt.

COBE har udarbejdet visualiseringen.

Se www.nordhavnen.dk for mere information.

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites