Effektivt brug af biomasse i fjernvarmekedler er et af virkemidlerne til at reducere CO2 emissionen. Efter at have installeret fliskedel nr. to med røggaskondensering til fjernvarmeforsyningen i Frederiksværk, er byens opvarmning stort set CO2 neutral.
With focus on material recovery and energy production, Ramboll provides a wide range of consultancy services throughout the establishment of a new sorting and biogas facility in Vestby, Norway.
København har en ambition om at være CO2-neutral i 2025. Rambøll har undersøgt mulighederne for at nå målet. Resultatet er rapporten "København CO2-neutral 2025", der kalder på omfattende nytænkning om kommunens muligheder for at påvirke energiforbrug og forsyning i alle byens sektorer.
Studstrupværket ved Aarhus er ved at nå sin maksimale levetid og har undergået en gennemgribende renovering. Rambøll har rådgivet værkets ejer, DONG Energy, i alle projektets faser fra analyse til idriftsættelse. Studstrupværket producerer el til forsyningsnettet og fjernvarme til et stort opland. De to aktive blokke, blok tre og fire, blev sat i drift i 1984 og 1985 og har nu nået den designede levetid på 200.000 timer.
Varmeplan Danmark er det første videnskabelige studie, som fokuserer på hele opvarmningssektoren og viser hvordan den har bidraget til at reducere Danmarks CO2 emission siden 1980 samt hvordan udviklingen kan fortsætte på en økonomisk fordelagtigmåde, således at Danmark stort set bliver CO2 neutral på opvarmning inden 2030
Det sammenhængende fjernvarmetransmissionssystem i Hovedstadsregionen, som omfatter CTR, VEKS og Vestforbrændings forsyningsområder, udgør et af de største integrerede fjernvarmesystemer i verden.
Rambøll har siden 1990 ydet rådgivning i forbindelse med at udvikle og etablere store solvarmeanlæg i Danmark. Anlæggene varierer i størrelse fra ca. 200 til 18.000 m2
Rensningsanlægget Lynetten tredobler fjernvarmeleverancen, når en ny ovn og verdens første kondenseringsanlæg til slamforbrænding tages i brug i 2011.
Fjernvarme Horsens leverede i 2016 fjernvarme til ca. halvdelen af Horsens by og producerede hovedparten af varmen på det affalds- og naturgas-fyrede kraftvarmeværk.
Solrød Kommune har siden år 2000 gennemført en række energi- og klimaprojekter i kommunen med henblik på at bremse den forventede stigning i udledning af CO2 og gøre Solrød til en af de mest klima- og energivenlige kommuner i Danmark.
Det Nye Universitetshospital i Aarhus er Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeprojekt på i alt 470.000 kvadratmeter. Visionen for hospitalet er at skabe et innovativt universitetshospital som er blandt de førende inden for forskning, uddannelse og udvikling.