Konstruktioner

Konstruktionerne udgør det skelet, som definerer hele bygværket. Velplanlagte konstruktioner giver mulighed for en fleksibel anvendelse af bygværket, så ikke blot dagens, men også morgendagens brugskrav kan tilgodeses.

Kontakt

Peter Lund Christensen

Peter Lund Christensen

Ingeniør
T: +45 5161 8417

Michael Uhrlund Staunstrup

REC Manager / Senior Chief Project Manager
T: +45 5161 8238
Niels Tornsberg

Niels Tornsberg

Afdelingsleder, Konstruktioner Vest
T: +45 5161 7694

Ved hjælp af 3D-projektering sikrer vi tæt koordinering mellem konstruktionerne og de øvrige fag.

Dette værktøj giver os mulighed for at anskueliggøre konstruktionerne allerede i de tidlige projektfaser og gradvist detaljere dem, efterhånden som projektet udvikles.

I alt vores arbejde ligger en stræben efter at anvende mindst muligt materiale og kombinere kendte principper med nye løsninger, der udvikler faget.

Rambøll har i over 60 år projekteret konstruktioner med vægt på planlægning, udformning, analyse og drift af bygværker på både nationalt og internationalt plan.

Alle aspekter af konstruktionsrådgivning indgår i vores arbejde, herunder:

 • Projektering og udbud
 • Byggeledelse
 • Ombygning
 • Reparation
 • Forstærkning
 • Nedrivning eller erstatning
 • Drift og vedligehold

Rådgivningen omfatter alle typer bygværker fra enfamilieshuse til operabygninger.

Som multidisciplinær rådgiver sikrer Rambøll en tæt koordinering mellem konstruktioner og installationer. Vi inddrager vores øvrige faglige specialer, såsom:

 • Bygningsfysik
 • Klimateknik
 • Akustik
 • Facadeteknik
 • Brandmodstand
 • Bæredygtighed

Et fuldt integreret design giver sikkerhed for, at økonomi og kvalitet kommer til at hænge ordentligt sammen i det færdige byggeri.

Vi indgår i et gensidigt inspirerende samarbejde med byggesagens øvrige parter, så man sammen opnår den bedste kombination af arkitektur, teknik, udførelse og pris.

Med afsæt i vores kendskab til alle branchens parter udformer vi konstruktioner, hvor hensynet til projektering, fremstilling, materialeforbrug, montage og brug bliver vægtet, så det færdige produkt er optimeret.

Mere information

Relaterede projekter

LEGO Kornmarken Campus: Komplekst campus-byggeri i træ

LEGO-koncernen opfører endnu et campus-byggeri med innovation og samarbejde som omdrejningspunkter. I det nye Kornmarken Campus kommer arbejdet med kreativ innovation af LEGOs farvestrålende, glatte plastbyggeklodser, til at ske i et rustikt træhus. Det hviler nemlig på 105 stk. 15 meter høje fritstående, ubehandlede limtræssøjler. 

Fælleshuset i Kanalbyen i Fredericia: Demonstrationsprojekt af CO2 effektiv betonkonstruktion

Rambøll udvikler et demonstrationsprojekt, hvor vi ønsker at vise, hvor CO2 effektivt man kan bygge i beton. Målet er at bygge et 150 m2 fælleshus med et CO2 fodaftryk på mindre end 5 kg CO2/m2 eq om året for bygningsdele og drift tilsammen.

Den hule pegefinger – test af betonsøjlers CO2-aftryk

Skulpturen den HULE PEGEFINGER er en overskåret testsøjle, der tjener som eksperiment for mulige CO2-reduktioner gennem optimering og produktionstilpasning af beton.

Den nye K.B. Hal i aftenlys før indvielsen 5. december 2018

Ny KB-hal

Den gamle KB Hal er blevet genopført i en ny og moderne fortolkning. Hallen skal anvendes til afholdelse af kulturelle og kommercielle arrangementer, og publikum vil fremover kunne opleve sportsbegivenheder i international klasse, høre koncerter med verdensstjerner og gå til messer, udstillinger eller andre events.

Salling Rooftop, Aarhus

Projektet udspringer fra idéen om at udnytte byens tag og skabe en unik, intens og uhøjtidlig oplevelse for alle interesserede. I dette projekt inddrages tagfladen på Salling stormagasin.

Kronløbsøen: COBE, Vilhelm-Lauritzen Arkitekter, Rambøll

Spektakulært projekt på Nordhavnen

Københavns nye bæredygtige bydel, Nordhavn, bliver beriget med en kunstig ø, som skal danne ramme om en stor underjordisk parkeringskælder, lejligheder med havudsigt og en kontorbygning af skifer på kajen.

Stort kontorbyggeri på Kay Fiskers Plads

Stort kontorbyggeri på Kay Fiskers Plads

På Kay Fiskers Plads i Ørestad opføres et fler-bruger kontorhus på hele 65.000 m2. Der bliver tale om et karrébyggeri med op til 8 etager med en stor fælles stueetage. Desuden skal der etableres 1½ etages p-kælder. Rambøll leverer alle ingeniørydelser.

Bohrs Tårn i Carlsberg Byen

Bohrs Tårn – et let ydre og et meget stærkt indre

Bohrs Tårn udfordrer internationale normer for størrelsen på den stabiliserende kerne i højhusbyggeri. Den 100 meter høje bygning stabiliseres omkring en kun 8 x 8 meter stor armeret kerne, som er støbt på stedet af kraftig beton. Det giver tårnet et let ydre og et meget stærkt indre.

Visualisering af Mærskbygningen, udbygning af Panum

Mærsk Tårnet - Panum Instituttet

Mærsk Bygningen med det iøjnefaldende Mærsk Tårn er på mange måder et forskningsbyggeri ud over det sædvanlige. Krav til fleksibilitet og sikkerhed har resulteret i innovative løsninger.

Vis alle projekter under denne ydelse

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites