Kultur & fritid

Kontakt

Ole Mensbo

Ole Mensbo

Senior Market Manager, Private & Public Buildings West, Management
T: +45 5161 5858
Max Karlsson

Max Karlsson

Direktør for markedsudvikling, Byggeri
T: +45 5161 6570

Johan Brandstrup Fegar

Senior direktør, Industry & Buildings
T: +45 5161 2368
Lars Hedegaard Jepsen

Lars Hedegaard Jepsen

Afdelingsleder, VVS, Ventilation & CTS
T: +45 5161 8313
Rambøll har designet en række bygninger beregnet til kultur- og fritidsaktiviteter lige fra koncertsale over biografer til sportshaller og multifunktionelle bygninger, som rummer flere formål på én gang. Det stiller særlige krav til arkitektur, lys, akustik, ventilation mv. Vi har eksperter inden for alle arkitektur- og ingeniørdiscipliner i Rambøll. Derfor kan vi varetage hele designprocessen og alle projektfaser og dermed skabe den bedste helhedsløsning.

Dialog er en vigtig metode, når vi udvikler rammerne for kultur- og fritidslivet. Derfor ser vi altid på brugerne og bygherrens behov, og vi er vant til at indgå i intensive arbejdsprocesser med personalegrupper, styregrupper mv.

Vores funktion handler dermed ikke alene om at designe bygningerne. Det handler i lige så høj grad om at kunne lytte, kommunikere, dokumentere og transformere brugeres ønsker og visioner over i det konkrete byggeprojekt samtidig med, at vi implementerer innovative løsninger, god byggeskik og fornuftig anlægsøkonomi i projektet.

Relaterede projekter

Kvarterhuset Båndet og Basen Aarhus

Projektet for ”Båndet og Basen” sigter på at tilvejebringe nogle fysiske og organisatoriske rammer for områdets beboere og brugere, hvor man i fællesskab kan bidrage til at udnytte hinandens styrker og bevare og forstærke områdets stærke identitet med plads til alle.

EFFEKT arkitekter

Musiktorvet - modtager af Tyndpladeprisen

Med vores projekt for et nyt dynamisk og mangfoldigt kultur- og event space, Musiktorvet på Amager, har vi aktiveret uderummene gennem tre strategiske niveauer.

Biocity Fields

Biocity Fields

Projektet er en tilbygning til det store Fields indkøbscenter og er udført i samme kvalitet, arkitektur og materialeholdning. Udover en biograf rummer byggeriet en multimedieskole med studier og fælles faciliteter, som er en afdeling af Ørestads Gymnasium.

Kulturhotellet Rønde

Kulturhotellet – Rønde borger- og beboerhus

Den moderne bygning, der er opført i sammenhæng med den eksisterende kulturinstitution, ”Hotellet”, rummer teatersal, faciliteter til musik- og aftenskoler samt café.

Nyt bydelshus, Esbjerg

Bydelshuset ved Stengårdsvej er et forsøg på at samle mange forskellige funktioner under et tag og samtidig give områdets beboere et mødested for aktiviteter og foreninger.

Visualisering af kommende idrætshal på Campus Slagelse

Ny multihal i Slagelse

Rambøll har i samarbejde med COO arkitekter og MASU Planning vundet konkurrencen om at tegne den nye idrætshal i Slagelse, som vil ændre normerne for, hvad en idrætshal kan bruges til.

Hafnia hallen

Hafnia hallen

I 2010 kollapsede en del af taget på den gigantiske Club Danmark Hal i Valby. Efterfølgende stod hallen ubenyttet hen, men var genstand for en række undersøgelser, der har medvirket til ændring af normen for snelast. Med Rambøll som ingeniør udførtes nu en omfattende fornyelse af den store hal, der blev klar til brug i begyndelsen af 2017.

Harpa Concert & Conference Center

Harpa Koncert- og konferencecenter bygget udelukkende via digitale 3D modeller

Nyt koncerthus i Island er opført udelukkende ved brug af digitale 3D modeller. Teknologien har gjort det muligt at skabe en helt unik arkitektur, hvor hældninger af tage og facader varierer kraftigt.

Rambøll havde rollen som rådgivende ingeniør ved opførelsen af Operaen i København

Operaen

Projektets mål har været at opføre en operabygning i verdensklasse med hensyn til akustik, teknik og arkitektur.

Musikkens Hus i Aalborg - aftenbillede

Musikkens Hus: Harmonisk samspil i helstøbt kulturhøjborg

Arkitektonisk og byggeteknisk spiller det ydre og det indre i særdeleshed sammen i Musikkens Hus i Aalborg, der med sin rå betonfremtoning og høje krav til akustik bidrager til byens kulturudvikling og skaber muligheder for at tiltrække internationale kunstnere.

DGI-huset i Herning

DGI-huset Herning, der blev indviet i 2010, er byens hidtil største byggeri og består af vandkulturhus, sundhedscenter hotel, bibliotek, mediehus og boligkompleks. Byggeriet er 30.000 m2 stort og har en værdi af en halv milliard kroner. Rambøll var bygherrerådgiver.

Vandkulturhuset byder på vandtrapper, vandtunneller, modstrømskanal, rutchebane og grotte med farvet lys

Valby Vandkulturhus

Københavns Kommunes nye Vandkulturhus i Valby Idrætspark.

Den nye K.B. Hal i aftenlys før indvielsen 5. december 2018

Ny KB-hal

Den gamle KB Hal er blevet genopført i en ny og moderne fortolkning. Hallen skal anvendes til afholdelse af kulturelle og kommercielle arrangementer, og publikum vil fremover kunne opleve sportsbegivenheder i international klasse, høre koncerter med verdensstjerner og gå til messer, udstillinger eller andre events.

Vis alle projekter under denne ydelse

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites