Cost-benefit analyser

Kontakt os

Line Dybdal

Director
T: +45 5161 7854
M: +45 5161 7854

Henrik Stener Pedersen

Direktør
T: +45 5161 8124
M: +45 5161 8124
Nogle gange kan en indsats se dyr ud på papiret, men i virkeligheden vise sig at være billigst på lang sigt. Andre gange er det omvendt. At udregne en aktivitets samfundsøkonomiske omkostninger og gevinster er en vanskelig opgave med et uforudsigeligt resultat. Vi hjælper dig med at løse den.
Mere for mindre. Værdi for pengene. Genkender du klicheerne? De trættende termer eksisterer af en grund. Det er nemlig svært at ignorere det faktum, at vores begrænsede ressourcer tvinger os til at skabe mere værdi for færre midler. Uanset om du er udfordret af et stramt budget, skal effektivisere arbejdsprocesser eller overvejer en ny investering, kan en cost-benefit analyse vise sig særdeles kærkommen.

Kort sagt analyserer vi omkostninger og gevinster ved offentlige indsatser og private projekter for at hjælpe beslutningstagere med at træffe de bedste beslutninger.

Vores Cost-benefit analyser består af:
  • Estimering af omkostninger og gevinster
  • Identificering og timing af effekter (direkte, indirekte og eksternaliteter)
  • Budgetøkonomisk analyse

Analytisk flair og unik sektorindsigt

Vores hold af velfærdsanalytikere, samfundsøkonomer og tekniske ingeniører anvender en kombination af de højeste metodiske standarder og specialiseret sektorviden. Det betyder, at vi kan kombinere analytiske kompetencer og erfaring fra hundredvis af velfærdsanalyser med anerkendte udregningsmetoder og teknisk forståelse fra vores ingeniørforretning.

Hvad betyder det egentlig for kunden? Jo, det styrker analysens praktiske anvendelighed, fordi vi forstår den professionelle kontekst, f.eks. inden for psykiatri, videregående uddannelse eller transportområdet, og kan omsætte tal til fx politiske anbefalinger.

Fra børnehaver til byplanlægning

Med denne tilgang har vi påvist, hvordan evidensbaserede metoder kan forbedre livet for udsatte børn og unge. Vores analyser har fremhævet, hvordan samfundet kan drage fordel af at investere i exit-programmer for bandemedlemmer, og hvordan tidlige sproginterventioner i daginstitutioner kan forbedre børns læring. Vores ekspertise dækker også traditionelle konsekvensberegninger af store infrastrukturprojekter og master planning i samarbejde med vores ingeniører.

Rambøll

Rambøll
Hannemanns Allé 53
DK-2300 København S
Tel:+45 5161 1000

CVR numre

CVR numre

Rambøll Danmark
35128417

Rambøll Energi
35128417

Rambøll Gruppen
10160669

Rambøll Management Consulting
60997918

Other sites

Other sites