Rammerne skal tænkes igennem, når borgere og interessenter inviteres til dialog. Udveksling af viden og holdninger i en borgerdialog kan give projektet et stort løft, hvis formidlingen gøres målrettet – og kreativ.
Formidling af projektmål giver ejerskab
Når byen, landskabet eller de trafikale forhold ændres, griber det ofte ind i den enkelte borgers dagligdag. Det kan påvirke turen til arbejde, børnenes tryghed på vejen til skole, eller byrummenes mulighed for at give plads til bevægelse eller pauser. Derfor skaber planlægningsprojekter ofte ophedet debat.
Konflikter og brandslukning kan kræve enorme ressourcer, særligt hvis politikere og pressen bliver involveret. Gode projekter kan helt blive opgivet, hvis formidlingen af projektets mål og budskaber går skævt. Men lykkes borgerdialogen, kan det give projektet et både fagligt og kreativt løft og give brugerne ejerskab til projektet.
Sæt rammerne for en god dialog
I Rambøll kender vi de rammer, der skal til, for at en god dialog kan opstå. En dialog, hvor borgerne kan videregive deres lokalkendskab, deres bekymringer og idéer, og hvor fagfolkenes argumenter bliver formidlet klart og forståeligt. Vi kan hjælpe med programlægning af anderledes borgermøder, hvor det opleves som relevant, interessant – og sjovt - for alle at deltage.
Facilitering af borgerinddragelse
Rambøll kombinerer professionel by- og trafikplanlægning med ekspertiser inden for kommunikation, processtyring og facilitering af møder, workshops mv. Vi har stor erfaring med nedenstående ydelser:
- Organisering og afholdelse af borgermøder, informationsaftener, følgegruppemøder og udvalgsarbejde
- Pressearbejde
- Kampagnemateriale, såsom foldere, annoncer m.v.
- Udstillinger, foredrag, events mv.
- Internetbaserede undersøgelser, som spørgeskemaer og skolevejsanalyser.